7/4/11

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ 1070 ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

1070 ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ

ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΑΝ ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ Μ.Κ.Ο. ΚΙ.ΠΟ.Δ.Α.



Οι Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας της Μ.Κ.Ο. ΚΙ.ΠΟ.Δ.Α., συμμετείχαν στο 6’ήμερο επιμορφωτικό εκπαιδευτικό σεμινάριο που διοργάνωσε η Διεύθυνση Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Αθηναίων, από τις 28 Μαρτίου έως και τις 5 Απριλίου 2011, εκπαιδεύοντας τους 1070 Δημοτικούς Αστυνομικούς.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Αθήνα 9,84 στο Γκάζι και περιλάμβανε θέματα: Πολιτικής Προστασίας, Αρμοδιότητες Δημοτικών Αστυνομικών, Στοιχεία Συνταγματικού Δικαίου, θέματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος και Συνθετικές Εφαρμογές Αρμοδιοτήτων.

Οι Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας, εκπαίδευσαν τους δημοτικούς αστυνομικούς με γενικό θέμα ¨Πολιτική Προστασία¨ ενώ στο σεμινάριο, έγινε εκτενή αναφορά και παρουσίαση με οπτικοακουστικό υλικό ( διαφάνειες και βίντεο ), αναλύοντας θεματικές ενότητες όπως « ανάλυση κινδύνου σε περίπτωση αστικής και δασικής πυρκαγιάς, συμβουλές ασφαλούς εκκένωσης κτιρίων, χρήση πυροσβεστήρων και χρήσιμα για την οδική ασφάλεια του προσωπικού κ.α. ».

Εισηγητές του Επιμορφωτικού σεμιναρίου ήταν ο επικεφαλής της Εθελοντικής Ομάδας  κ. Παναγιώτης Μαργαρώνης , ο Σύμβουλος του Δημάρχου Αθηναίων κ Αθανάσιος Τσιούρας, η Καθηγήτρια της Νομικής Σχολής Αθηνών κα. Ζωή Παπαιωάννου και ο Διευθυντής της Δημοτικής Αστυνομίας κ. Στυλιανός Κρασσάς.

Η έναρξη του Σεμιναρίου έγινε από τον Αντιδήμαρχο Αθηναίων υπεύθυνο για την Δημοτική Αστυνομία κ. Αναστάσιο Αβραντίνη, ο οποίος τόνισε την σημασία των σεμιναρίων και της εκπαίδευσης του προσωπικού, για να αντιμετωπίσουν τις σύγχρονες ανάγκες της εποχής ενώ η παρουσίαση των Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας στο προσωπικό, έγινε από τον Διευθυντή της Δημοτικής Αστυνομίας κ. Στυλιανό Κρασσά.

Η Εθελοντική Ομάδα της Μ.Κ.Ο. «ΚΙ.ΠΟ.Δ.Α. », έχει εστιάσει τις προσπάθειες της, στον τομέα της πρόληψης αλλά κυρίως σε θέματα εκπαίδευσης του πληθυσμού σε θέματα Πολιτικής Προστασίας.

Πληροφορίες για το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα, στην ηλεκτρονική μας σελίδα, στο δια-δίκτυο www.kipoda.gr