29/3/12

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΤΟ 8ο ΛΥΚΕΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 8ΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΤΗΣ ¨ΚΙ.ΠΟ.Δ.Α.¨

Ειδικό εκπαιδευτικό σεμινάριο σε θέματα Πολιτικής Προστασίας, κατάλληλο για παιδιά, παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, οι μαθητές και οι καθηγητές του 8ου Λυκείου Περιστερίου.

Ο επικεφαλής της Εθελοντικής Ομάδας της «ΚΙ.ΠΟ.Δ.Α. » κ. Παναγιώτης Μαργαρώνης μαζί με την εθελόντρια κα. Βασιλική Θώδα , παρουσίασε ένα προσαρμοσμένο για μαθητές σεμινάριο, με θέμα την ασφάλεια των μαθητών σε περίπτωση πυρκαγιάς και σεισμού , την διαδικασία εκκένωσης ενός κτιρίου όπως το σχολείο τους, αλλά και τρόπους σωστής και ασφαλούς μετακίνησης στους δρόμους.

Κατά την διάρκεια του εκπαιδευτικού σεμιναρίου, συμμετείχαν τόσο οι μαθητές όσο και οι καθηγητές τους ενώ ενημερώθηκαν και με ποίον τρόπο και πως καλούμε σε βοήθεια σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Ενημερώθηκαν για τους αριθμούς κλήσης του Πυροσβεστικού Σώματος το 199, για τον ενιαίο αριθμό κλήσης για βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 112 ,ο οποίος λειτουργεί και στην χώρα μας καθώς και για την διαδικασία εκκένωσης του σχολείου τους .

Αναλύθηκαν οι συνθήκες που προκαλούν μια πυρκαγιά και γιατί δεν πρέπει ποτέ να παίζουν οι μικροί μας φίλοι με την φωτιά.

Παρακολούθησαν εκπαιδευτικά βίντεο ενώ έμαθαν τι σημαίνει Εθελοντισμός και ποίες είναι οι δράσεις των Εθελοντικών Ομάδων που είναι ενταγμένες στο Σύστημα Πολιτικής Προστασίας της Ελλάδος .

Ευχαριστούμε τον Διευθυντή του 8ου Λυκείου Περιστερίου τον κ. Ιωάννη Κέντρη για το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που έδειξε προκειμένου να διοργανωθεί το σεμινάριο στο χώρο του Σχολείου για την ζεστή φιλοξενία αλλά και την ένθερμη συμμετοχή των μαθητών και των καθηγητών του σχολείου οι οποίοι μας υποστήριξαν και συμμετείχαν ενεργά.

Οι Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας της «ΚΙ.ΠΟ.Δ.Α. », θα συνεχίσουν τις προσπάθειες , στον τομέα της πρόληψης αλλά κυρίως σε θέματα εκπαίδευσης του πληθυσμού σε θέματα Πολιτικής Προστασίας.

Πληροφορίες για το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα, στο 210-57.86.870 και στην ηλεκτρονική μας σελίδα, στο δια-δίκτυο www.kipoda.gr