15/7/14

ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΞΕΝΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΕ ΣΕΡΒΙΑ ΚΑΙ ΒΟΣΝΙΑ ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ

ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΞΕΝΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
ΣΕ ΣΕΡΒΙΑ ΚΑΙ ΒΟΣΝΙΑ ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ  

Οι Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας της ΚΙ.ΠΟ.Δ.Α. στα πλαίσια της ανθρωπιστικής βοήθειας στην Βοσνία-Ερζεγοβίνη, πραγματοποίησαν επίσημες συναντήσεις με δυο Εθελοντικές Οργανώσεις που δραστηριοποιούνται έντονα στον τομέα της πολιτικής προστασίας στην Βοσνία-Ερζεγοβίνη και στην Σερβία.
Πρόκειται για το Σερβικό Διασωστικό Σώμα το οποίο έχει έδρα την πρωτεύουσα της Σερβίας το Βελιγράδι και είναι ένα ιδιαίτερα δραστήριο εθελοντικό σώμα με επικεφαλής τον κ. Danilo Budimir.
Το Σερβικό Διασωστικό Σώμα είναι η πρώτη εθελοντική οργάνωση που ξεκίνησε τον θεσμό στη χώρα και έχει στο ενεργητικό της δεκάδες παρεμβάσεις και διασώσεις με ενεργή συμμετοχή στις φονικές πλημμύρες που είχαν σημειωθεί στη χώρα.

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε και με την βραβευμένη για την δράση της με πάνω από 1.000 παρεμβάσεις με εξειδικευμένες διασώσεις σε ξηρά, βουνό και σε υγρό στοιχείο τους  εθελοντές της Βοσνίας ¨Wolves¨ . Η οργάνωση έχει τιμηθεί με το ανώτατο τιμητικό παράσημο της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης από τον Πρόεδρο της χώρας. Επικεφαλής των  ¨Wolves¨ είναι ο κ. Nenad Ikonic τον οποίο ευχαριστούμε ξανά για την βοήθεια του. Ακολούθησε γεύμα εργασίας με την συμμετοχή όλων των οργανώσεων στα πλαίσια του οποίου τέθηκαν οι βάσεις για την περαιτέρω συνεργασία των οργανώσεων σε Ελλάδα , Σερβία και Βοσνία-Ερζεγοβίνη.