11/12/11

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΗΚΑΝ ΠΕΡΙΠΟΥ 1,5 ΤΟΝΟΙ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ BAZZAR

ΘΕΤΙΚΑ ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ
ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ BAZZAR ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΗΚΑΝ ΠΕΡΙΠΟΥ 1,5 ΤΟΝΟΙ

ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

Η Μ.Κ.Ο. «ΚΙ.ΠΟ.Δ.Α. » , συμμετείχε στο Χριστουγεννιάτικο Bazzar Ανταλλαγής Ειδών Πρώτης Ανάγκης , που είχε ως σκοπό την συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης όπως ρούχα τρόφιμα παιχνίδια και άλλα αντικείμενα προκειμένου να στηρίξουμε συνανθρώπους μας που χρειάζονται την στήριξη μας.

Η Πρωτοβουλία της οργάνωσης του Bazzar ανήκει στην θετική ομάδα ¨Η Πόλη …..Ποτέ δεν Κοιμάται¨ που δεν είναι τίποτα άλλο από Εθελοντικές Οργανώσεις του Δήμου Περιστερίου με διάφορες δράσεις η κάθε μια, που ένωσαν τις δυνάμεις τους και συναποφάσισαν να συνδιοργανώνουν, όποτε κρίνουν και μπορούν, κοινές δράσεις, προκειμένου να είναι πιο αποτελεσματικές πιο συντονισμένες και να κάνουν γνωστό το έργο τους, αλλά κυρίως η προσφορά προς τον συνάνθρωπο να είναι πιο αποτελεσματική.

Το Χριστουγεννιάτικο Bazzar, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011 στον Πεζόδρομο Περιστερίου, από τις 10.00 το πρωί μέχρι και τις 13.00 το μεσημέρι.

Προφέροντας σε όλους τους επισκέπτες την δυνατότητα , να προσφέρουν, να δωρίσουν, να ανταλλάξουν, να πάρουν, να δεχθούν, ότι έχουν ανάγκη.

Εκτός από την συγκέντρωση των ειδών, σκοπός του Bazzar ήταν να κατανοήσουμε όλοι μας, την έννοια της αλληλοβοήθειας, της ανταλλαγής και κυρίως να αντιληφθούμε όλοι μας, ότι όλοι μαζί, μπορούμε να προσφέρουμε περισσότερα.

Κύριο σύνθημα του Bazzar ήταν :

¨Αυτά που δεν χρειάζεσαι εσύ…… κάποιος τα έχει ανάγκη!

Η ανταπόκριση όλων ήταν συγκινητική, συγκεντρώσαμε περίπου 1,5 τόνο βοήθειας, σε ρούχα , τρόφιμα, βιβλία, παιχνίδια, φάρμακα και διάφορα άλλα αντικείμενα ιδιαίτερα χρήσιμα.

Επίσης στο Bazzar, έγινε ανταλλαγή σε δεκάδες αντικείμενα που είχαν συγκεντρώσει στις οργανώσεις τους οι εθελοντές. Άλλοι συμπολίτες μας είχαν την δυνατότητα να πάρουν με αξιοπρέπεια, ότι τους ήταν απαραίτητο, χωρίς να πληρώσουν, με ψηλά το κεφάλι.

Ταυτόχρονα έγινε καταγραφή των δωρητών, όσων το επιθυμούσαν, γιατί αξίζει να τονίσουμε ότι υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση και σε δεκάδες συμπολίτες μας που θέλησαν να παραμείνουν ανώνυμοι.

Οι επισκέπτες είχαν την δυνατότητα να ενημερωθούν για τις δράσεις που αναπτύσσουν οι Εθελοντικές Οργανώσεις που διοργάνωσαν το Bazzar , τόσο για τις κοινές πρωτοβουλίες όσο και τις δράσεις μεμονωμένα των οργανώσεων.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Εμπορικό Κόσμο, ο οποίος αγκάλιασε την προσπάθεια μας, φιλοξένησε στα καταστήματά του τις αφίσες μας, μας προμήθευσε με σακούλες και ότι άλλο υλικό χρειαστήκαμε ενώ την κοινή προσπάθεια μας στήριξε και ο Δήμος Περιστερίου.

Την ατμόσφαιρα στον πεζόδρομο για όσο διαρκούσε το Bazzar Ανταλλαγής ομόρφυναν και στήριξαν με διάφορες δραστηριότητες με ένα αλλιώτικο ανοιχτό πάρτι, χορευτικά και μουσικά συγκροτήματα. Συμμετείχαν και τους ευχαριστούμε τα συγκροτήματα, BRIGHT BLACK , BLUE WANDERS , MIDNIGHT NOTES , ROYAL DEATH και οι χορευτικές ομάδες, BAILARTE SALSA , ΜΠΕΛΑΔΕΣ και οι ΚΛΟΟΥΝ ΣΤΑΛΙΤΣΑ.