23/11/10

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΤΟ 3ο ΕΠΑΛ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Γ΄ ΛΥΚΕΙΟΥ ΜΕ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΒΟΗΘΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΣΤΟ 3Ο ΕΠΑΛ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΤΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ Μ.Κ.Ο. ¨ΚΙ.ΠΟ.Δ.Α.¨

Ειδικό εκπαιδευτικό σεμινάριο σε θέματα Πολιτικής Προστασίας, Πρώτων Βοηθειών και οργάνωση Εθελοντικών Αιμοδοσιών , παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, οι μαθητές της Γ¨ Λυκείου, με ειδικότητα Βοηθών Νοσηλευτών στο 3ο ΕΠΑΛ Περιστερίου.

Ο επικεφαλής της Εθελοντικής Ομάδας Υποβοήθησης Αρχών της Μ.Κ.Ο. «ΚΙ.ΠΟ.Δ.Α. » κ. Παναγιώτης Μαργαρώνης, παρουσίασε ένα δίωρο προσαρμοσμένο για τους μαθητές σεμινάριο, με θέμα την ασφάλεια των μαθητών σε περίπτωση πυρκαγιάς και σεισμού, την οργάνωση Πρώτων Βοηθειών και Εθελοντικής Αιμοληψίας.

Κατά την διάρκεια του εκπαιδευτικού σεμιναρίου, συμμετείχαν τόσο οι μαθητές όσο και οι καθηγητές τους ενώ ενημερώθηκαν για την σπουδαιότητα της γνώσης Πρώτων Βοηθειών αλλά και την σπουδαιότητα οργάνωσης και διαχείρισης Εθελοντικής Τράπεζας Αίματος με οργανωμένες Αιμοληψίες.

Παρακολούθησαν εκπαιδευτικά βίντεο ενώ έμαθαν τι σημαίνει Εθελοντισμός και ποίες είναι οι δράσεις των Εθελοντικών Ομάδων που είναι ενταγμένες στο Σύστημα Πολιτικής Προστασίας της Ελλάδος .

Η Εθελοντική Ομάδα Υποβοήθησης Αρχών της Μ.Κ.Ο. «ΚΙ.ΠΟ.Δ.Α. », όπως έχει ήδη δεσμευτεί θα συνεχίσει τις προσπάθειες της, στον τομέα της πρόληψης αλλά κυρίως σε θέματα εκπαίδευσης του πληθυσμού σε θέματα Πολιτικής Προστασίας.

Πληροφορίες για το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα, στο 210-57.86.870 και στην ηλεκτρονική μας σελίδα, στο δια-δίκτυο www.kipoda.gr ενώ μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας και στο kipoda@kipoda.gr

Ο Πρόεδρος

Παναγιώτης Μαργαρώνης