29/5/12

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ

Η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΚΙ.ΠΟ.Δ.Α.

ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ 4 ΦΟΡΕΩΝ


Η Τράπεζας Αίματος της ¨ΚΙ.ΠΟ.Δ.Α.¨, που από το 2001 έχει προσφέρει σημαντική βοήθεια σε συμπολίτες μας, πραγματοποίησε μια ιδιαίτερα επιτυχημένη Αιμοληψία την Κυριακή στις 27 Μάιου 2012, αλλάζοντας τα δεδομένα στο χώρο των Εθελοντικών Αιμοδοσιών της Δυτικής Αθήνας.

Με γνώμονα πάντοτε την εξυπηρέτηση των ευπαθών ομάδων, την στήριξη των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη και γενικότερα το κοινωνικό σύνολο συμβάλλοντας πάντοτε στην ευγενή μετάδοση του Εθελοντισμού 5 φορείς ένωσαν τις δυνάμεις τους.

Την Αιμοληψία Συνδιοργάνωσαν :

• ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ¨ΚΙ.ΠΟ.Δ.Α.¨

• ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΟΡΙΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

• ΛΕΣΧΗ 4Χ4 ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ.

• ΕΔΡΑ

• ΣΥΝ+ΑΝΘΡΩΠΟΙ

Στην ΑΙΜΟΛΗΨΙΑ αυτή, αφιέρωσαν 10 λεπτά από τον χρόνο τους, δίνοντας ΑΙΜΑ, για τους πάσχοντες συνανθρώπους μας.

Η διαδικασία είναι απλή , απόλυτα ασφαλής, και οι αιμοδότες αποκτούν κάρτα εθελοντή αιμοδότη αλλά και διευκολύνσεις για τον ίδιο τον αιμοδότη, την οικογένεια του και τους φίλους του.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους ανταποκρίθηκαν στο κοινό κάλεσμα στους ευαισθητοποιημένους πολίτες , στην νεολαία μας και στα μέλη των φορέων.

Επόμενη Εθελοντική Αιμοληψία θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο του 2012 και η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί από την τράπεζα αίματος









18/5/12

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ 27 ΜΑΙΟΥ 2012

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ




Η ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ¨ΚΙ.ΠΟ.Δ.Α.¨

ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΦΟΡΕΙΣ ,

ΣΥΝ+ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΛΗΨΙΑ

ΤΗΝ 27Η ΜΑΙΟΥ 2012, ΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ, ΑΠΟ 09.00 ΕΩΣ 13.00.


Η ¨ΚΙ.ΠΟ.Δ.Α.¨, σας ανακοινώνει ότι η λειτουργία της Τράπεζας Αίματος που από το 2001 έχει προσφέρει σημαντική βοήθεια σε συμπολίτες μας, συνεχίζει την δυναμική παρουσία της συν+ διοργανώνοντας με άλλους 4 εθελοντικούς Φορείς ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΛΗΨΙΑ με σκοπό την καλύτερη δυνατή βοήθεια στους συμπολίτες μας.


ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΜΑΙΟΥ 2012
ΑΠΟ 09.00 ΕΩΣ 13.00
 ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ¨ΚΙ.ΠΟ.Δ.Α.¨
 ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΡΟΥΣΒΕΛΤ 17
 ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ.


Την Αιμοληψία Συν+διοργανώνουν :

• ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ¨ΚΙ.ΠΟ.Δ.Α.¨

• ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

• ΛΕΣΧΗ 4Χ4 ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ.

• ΕΔΡΑ

• ΣΥΝ+ΑΝΘΡΩΠΟΙ

Στην ΑΙΜΟΛΗΨΙΑ αυτή, καλούνται όλοι να αφιερώσουν 10 λεπτά από τον χρόνο τους, δίνοντας ΑΙΜΑ, για τους πάσχοντες συνανθρώπους μας.

Η διαδικασία είναι απλή , απόλυτα ασφαλής, και οι αιμοδότες αποκτούν κάρτα εθελοντή αιμοδότη αλλά και διευκολύνσεις για τον ίδιο τον αιμοδότη, την οικογένεια του και τους φίλους του.


Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν :

1) Με την ¨ΚΙ.ΠΟ.Δ.Α.¨ καθημερινά από 7.30 μ.μ. έως 9.30.μ.μ. στο τηλέφωνο 210-57.86.870. εκτός Σαββάτου και Κυριακής.

2) Με τους Προσκόπους καθημερινά από 10.00 π.μ. έως 22.00.μ.μ. στο τηλέφωνο 6973-291264 κ. Χρήστος Κουτσουρούμπας .

3) Με την Λέσχη 4χ4 Περιστερίου , κ. Αθανάσιος Λασκούδης 6951-800200.

4) Με την ΕΔΡΑ , κ. Αλέξανδρος Οικονόμου 210-5913826.

5) Με τους ΣΥΝ+ΑΝΘΡΩΠΟΙ, κα. Νίκη Δούλου 6945-777964


Περισσότερες πληροφορίες στο http://www.kipoda.gr/











ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ ΔΗΜΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Καθαρισμός οικοπέδων για αποτροπή

Κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιών

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος επί θεμάτων Πολιτικής Προστασίας Στυλιανός Κανέλλος, σε εφαρμογή της υπ’ αριθμ. 4 Πυροσβεστικής Διάταξης (ΦΕΚ 724 τ. Β/22.12.1987), που αφορά στην αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς κάνει γνωστό στους ιδιοκτήτες ή στους μη οποιοδήποτε τρόπο εκμεταλλευτές οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται μέσα σε κατοικημένες περιοχές των διοικητικών ορίων του Δήμου Περιστερίου ή κοντά σε αυτές και μέχρι αποστάσεως 100 μέτρων, να προβούν στις προβλεπόμενες ενέργειες αποψίλωσης αυτών από ξερά χόρτα και απομάκρυνσης τυχόν άλλων εύφλεκτων υλικών και σκουπιδιών που βρίσκονται μέσα σε αυτά.

Σε περίπτωση μη συμμορφώσεως των υπόχρεων στα ανωτέρω, ο Δήμος, σύμφωνα με το άρθρο 94, παράγραφος 26 του Ν. 3852/2010 «Καλλικράτης», δύναται να προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες καθαρισμού των οικοπέδων με επιβάρυνση αυτών, ενώ οι παραβάτες θα τιμωρηθούν σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 433 του Ποινικού Κώδικα.

Επισημαίνεται ότι στους χώρους που αναφέρεται το παραπάνω, απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς κατά το χρονικό διάστημα από 1 Μαΐου μέχρι 31 Οκτωβρίου (αντιπυρική περίοδος).



16/5/12

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ 17-5-2012

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ

ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ

Μεταβολή θα παρουσιάσει από αύριο Πέμπτη 17/05/2012 ο καιρός με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους έντονες βροχές και καταιγίδες και την πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά, όπου η μέγιστη τιμή της δε θα ξεπεράσει τους 12 Βαθμούς Κελσίου.

Συγκεκριμένα :

Αύριο Πέμπτη 17/05/2012, έντονες βροχές και καταιγίδες προβλέπονται αρχικά στο Βόρειο Ιόνιο και την Ηπειρο, βαθμιαία στην υπόλοιπη Δυτική Ελλάδα, τη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά-Εύβοια, το Βορειοδυτικό Αιγαίο, και τη νύχτα στο υπόλοιπο Βόρειο Αιγαίο καθώς και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Την Παρασκευή 18/5/2012, κατά τόπους έντονα φαινόμενα προβλέπονται στην Κεντρική και την Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, την Ανατολική Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά-Εύβοια, την Ανατολική Πελοπόννησο, το Βόρειο και το Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάννησα.
Εξασθένηση των φαινομένων, τη νύχτα.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) εφιστά την προσοχή των πολιτών και τους συστήνει όπως προβούν στις παρακάτω ενέργειες:


ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΠΟΛΥ ΕΝΤΟΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ

ΟΠΩΣ ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ή ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ: ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ


1. Να ενημερώνονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες και τα ΜΜΕ για την επικρατούσα κατάσταση σχετικά με τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου και να λάβουν υπ’ όψιν, ανάλογα µε τον προορισµό τους, το είδος των καιρικών φαινομένων που ενδέχεται να συναντήσουν (χαλάζι, βροχόπτωση, κλπ).

2. Να προγραμματίζουν τη μετακίνηση τους έτσι, ώστε να µη συµπίπτει µε την αιχµή των καιρικών φαινομένων.

3. Εάν είναι απαραίτητο να μετακινηθούν πεζοί, να φορούν τα κατάλληλα ρούχα και παπούτσια.

4. Να ελέγχουν την κατάσταση του αυτοκινήτου τους, προτού επιχειρήσουν οποιαδήποτε μετακίνηση.

5. Να ταξιδεύουν κατά προτίμηση κατά τη διάρκεια της ημέρας. Να προτιμούν τους κεντρικούς δρόμους και να ενημερώνουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που θα κάνουν. Εάν μετακινούνται στην πόλη να χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

6. Να μην εγκαταλείπονται τα οχήματα, σε καμιά άλλη περίπτωση εκτός από αυτήν όπου τούτο ζητείται από τους εκπροσώπους των αρμόδιων κρατικών φορέων που έχουν την ευθύνη της διάσωσης.

7. Σε καμιά περίπτωση να μην αγγίζονται ηλεκτρικά καλώδια που έχουν πέσει στο έδαφος

8. Να προστατεύονται οι υδρορροές από τυχόν σκουπίδια.

9. Να αποφεύγουν τη διάβαση επικίνδυνων ρευμάτων ή διαβάσεων.

15/5/12

ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ SILVER ALERT

ΠΡΟΣΟΧΗ ΙΣΧΥΡΕΣ ΡΙΠΕΣ ΑΝΕΜΟΥ

ΠΡΟΣΟΧΗ ΙΣΧΥΡΕΣ ΡΙΠΕΣ ΑΝΕΜΟΥ

Για σήμερα και αύριο αναμένονται ισχυρές ριπές ανέμου , προστατέψτε τέντες , αντικείμενα απο ταράτσες μπαλκόνια όπως γλάστες μεταλλικά αντικείμενα κ.τ.λ.

Ο Καιρός για τα Δυτικά Προάστια απο το Μέτεο.gr

Με αρκετές νεφώσεις θα είναι ο καιρός στα Δυτικά Προάστια σήμερα, με το θερμόμετρο να κυμαίνεται από 18 έως 22 βαθμούς Κελσίου και μέτριους δυτικούς ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 5 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες ο καιρός θα παρουσιάσει το ίδιο σκηνικό, με λίγα σύννεφα, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 18 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βορειοδυτική κατεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ. Για αύριο Τετάρτη 16/5, προβλέπεται ηλιοφάνεια, με το θερμόμετρο να κυμαίνεται από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου και μέτριους δυτικούς ανέμους έντασης 5 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες περιμένουμε αλλαγή στο σκηνικό του καιρού, με λίγα σύννεφα, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 18 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από νοτιοδυτική κατεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ.

14/5/12

ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ SILVER ALERT

ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ

Προγραμματισμός καταπολέμησης

των κουνουπιών από τον Δήμο Περιστερίου



Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος επί θεμάτων Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Περιστερίου Στυλιανός Κανέλλος, σας ενημερώνει ότι τα τελευταία χρόνια παρατηρείται στη χώρα μας η επανεμφάνιση κρουσμάτων ελονοσίας, καθώς και άλλων ασθενειών μεταδιδομένων με τα κουνούπια.

Η περιοχή του Δήμου Περιστερίου δεν αντιμετωπίζει έντονο πρόβλημα όπως άλλες περιοχές της Αττικής. Η Περιφέρεια έχει αναλάβει το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών στις περιαστικές και γεωργικές περιοχές (ρέματα κλπ.).

Για την επίτευξη καλύτερου αποτελέσματος στην πόλη μας, πέραν των συνήθη μέτρων καθαριότητας, πλύσιμο κάδων, καθαρισμό των αγωγών και συντήρηση του πρασίνου, ο Δήμος αναλαμβάνει δράσεις καταπολέμησης των κουνουπιών με ψεκασμούς των φρεατίων και άλλων εστιών.

Πολλά από τα κουνούπια γεννιούνται και ζουν στο μπαλκόνι μας, στις αυλές μας ή στους κήπους μας. Μπορούμε να μειώσουμε τον πληθυσμό των κουνουπιών, μειώνοντας τα σημεία εκείνα, όπου μπορεί να ζήσει και να μεγαλώσει η προνύμφη τους.

Επομένως σύμφωνα με τα προληπτικά μέτρα του ΚΕΕΛΠΝΟ:

• Δεν επιτρέπεται η ρίψη ακάθαρτων νερών και απορριμμάτων ανεξέλεγκτα.

• Τα ακάθαρτα νερά πάσης φύσεως να οδηγούνται στο δίκτυο ακαθάρτων.

• Να μη διοχετεύονται νερά στους δρόμους.

• Να απομακρύνονται τα στάσιμα νερά από λεκάνες, βάζα, πιατάκια γλαστρών.

• Αντικαθιστούμε σπασμένους σωλήνες νερού που τρέχουν.

• Φυλάσσουμε τα δοχεία νερού που δεν χρησιμοποιούμε (κουβάδες, καρότσια, βαρέλια) γυρισμένα ανάποδα ή τα διατηρούμε καλυμμένα.

• Καλύπτουμε ή απομακρύνουμε παλιά λάστιχα που συσσωρεύουν νερό.

• Ανανεώνουμε τακτικά το νερό σε ποτίστρες ζώων.

• Καθαρίζουμε τα φύλλα που μαζεύονται στις υδρορροές.

• Ποτίζουμε κατά προτίμηση το πρωί.

• Κουρεύουμε τακτικά το γρασίδι του κήπου, θάμνους και φυλλωσιές (καταφύγια κουνουπιών).

• Δίνουμε κλίση στον κήπο για να απομακρύνονται τα νερά.

• Καλύπτουμε με σίτες τους αγωγούς εξαερισμού των βόθρων όπου υπάρχουν.

• Τοποθετούμε σίτες σε πόρτες, παράθυρα, φεγγίτες και αεραγωγούς τζακιού.

• Χρησιμοποιούμε ανεμιστήρες ή κλιματιστικά.

• Χρησιμοποιούμε εντομοκτόνα στον αέρα (φιδάκια, ταμπλέτες, αεροζόλ, κλπ).

• Χρησιμοποιούμε λαμπτήρες κίτρινου χρώματος για φωτισμό εξωτερικών χώρων.


Μέτρα ατομικής προστασίας


1. Χρησιμοποιούμε κατάλληλα ρούχα που καλύπτουν όσο γίνεται περισσότερο σώμα (μακριά μανίκια και παντελόνια, ανοιχτόχρωμα και φαρδιά).

2. Χρησιμοποιούμε εντομοαπωθητικά τόσο σε ακάλυπτο δέρμα, όσο και πάνω στα ρούχα.

3. Χρησιμοποιούμε κουνουπιέρες.

4. Συχνά λουτρά καθαριότητας για την απομάκρυνση του ιδρώτα.

Προσοχή: Τα περισσότερα είδη κουνουπιών τσιμπούν από το σούρουπο μέχρι το χάραμα.

Οι επαγγελματίες, που απασχολούν αλλοδαπούς εργάτες από χώρες όπου ενδημεί η ελονοσία (Ινδία, Πακιστάν, κλπ), όταν έρχονται από τις χώρες τους, να ελέγχονται με εξέταση αίματος, ώστε να εντοπισθούν τυχόν φορείς του πλασμώδιου της ελονοσίας.