22/11/11

ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2011 ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ

Η ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2011

ΔΥΝΑΜΙΚΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ Μ.Κ.Ο. ¨ΚΙ.ΠΟ.Δ.Α.¨

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ

ΛΕΣΧΗ 4Χ4 ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Ένα από τα πιο δυναμικά βήματά της, στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας ολοκλήρωσε η Μ.Κ.Ο. ¨ΚΙ.ΠΟ.Δ.Α.¨, συμμετέχοντας φέτος ενεργά στην αντιπυρική προστασία του Ποικίλου Όρους, με πυροπροστασίες, με περιπολίες, με χαρτογράφηση της περιοχής και με δεκάδες άλλες δράσεις.

Η παρουσία των εθελοντών, δεν πέρασε απαρατήρητη από τους κατοίκους των όμορων δήμων της Δυτικής Αττικής και επικροτήθηκε ενώ ώθηση στις δραστηριότητες έδωσε η άψογη συνεργασία μας και ενεργή συμμετοχή των μελών της Λέσχης 4χ4 Περιστερίου οι οποίοι εκπαιδεύτηκαν, συμμετείχαν, προσέφεραν τις γνώσεις τους αλλά το σημαντικότερο, διέθεσαν τα ειδικά διαμορφωμένα οχήματά τους, 4χ4 και μας δόθηκε η δυνατότητα, της φυσικής παρουσίας ακόμα και στα πιο δυσπρόσιτα σημεία του ορεινού όγκου.

Μετά από σύσκεψη με τα στελέχη των δυο οργανώσεων Μ.Κ.Ο. ΚΙ.ΠΟ.Δ.Α. και Λέσχης 4χ4 Περιστερίου, πραγματοποιήσαμε τον απολογισμό των κοινών δράσεων μας, εντοπίζοντας τις αδυναμίες και τα προβλήματα αλλά θέτοντας τις βάσεις για πιο στενή συνεργασία ανταλλαγής τεχνογνωσίας και συνεχής παρουσίας στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας.

Κατά την διάρκεια του καλοκαιριού πραγματοποιήσαμε από κοινού :

• Διάθεση δεκατεσσάρων (14) εθελοντών για στατική πυροπροστασία.

• Διάθεση έξι (6) εθελοντών σε περιπολίες.

• Διάθεση οκτώ (8) εθελοντών σε αποκλεισμό δασικού οδικού δικτύου.

• Δεκαεπτά ημέρες πυροπροστασίας

• 67 ώρες πυροπροστασίας

• Διανύσαμε 1.020 χιλιόμετρα περιπολίας με οχήματα

• Διαθέσαμε 550 Ευρώ σε καύσιμα

• Διαθέσαμε 150 Ευρώ σε συντήρηση των οχημάτων

• Χρησιμοποιήσαμε τέσσερα (4) ειδικά διασκευασμένα Τζιπ και ένα Ι.Χ.

• Η πυροπροστασία πραγματοποιήθηκε από τις 15 Ιουλίου έως και τις 28 Αυγούστου 2011

• Πραγματοποιήσαμε χαρτογράφηση του Ποικίλου Όρους με όχημα τύπου Τζιπ από τις 15 Ιουλίου έως και τις 16 Σεπτεμβρίου 2011

Ταυτόχρονα πραγματοποιήσαμε και τις ακόλουθες δράσεις:

• Τις ημέρες με την απαγόρευση κυκλοφορίας στα Δάση λόγο ακραίων συνθηκών μοιράστηκαν ενημερωτικά φυλλάδια στους επισκέπτες

• Ενημερώσαμε από την ιστοσελίδα μας με έκτακτες καταχωρήσεις για το επίπεδο συναγερμού και τις προειδοποιήσεις της ΓΓΠΠ

• Συνεχή ενημέρωση των πολιτών για τις ημέρες με αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιάς

• Έγινε ανοιχτό κάλεσμα για συμμετοχή στην πυροπροστασία

Πραγματοποιήσαμε καταγραφή των προβλημάτων στον ορεινό όγκο του Ποικίλου Όρους όπως:

• Καταγραφή σημείων με σκουπίδια και μπάζα

• Καταγραφή κατεστραμμένων σημείων του Δασικού οδικού δικτύου

• Καταγραφή σπασμένων κατεστραμμένων μπαρών εισόδου

• Καταγραφή Δεξαμενών Νερού

Ο Επικεφαλής των Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας της Μ.Κ.Ο. ΚΙ.ΠΟ.Δ.Α. κ. Παναγιώτης Μαργαρώνης, συμμετείχε ως τακτικό μέλος στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Περιφέρειας Δυτικού Τομέα υπό τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Κων/νο Παπαντωνίου. Κατά την σύσκεψη απολογισμού της αντιπυρικής περιόδου 2011 αλλά και του σχεδιασμού για την χειμερινή περίοδο καταθέσαμε τις προτάσεις μας μετά την καλοκαιρινή εμπειρία μας στο Ποικίλο Όρος και ελπίζουμε σε μια καλή συνεργασία όλων των φορέων για την προετοιμασία της επόμενης αντιπυρικής περιόδου του 2012.

Ο Συντονισμός των δυο Οργανώσεων της Μ.Κ.Ο. ΚΙ.ΠΟ.Δ.Α και της Λέσχης 4χ4 Περιστερίου ήταν άψογη οι Πρόεδροι κ. Παναγιώτης Μαργαρώνης και Αθανάσιος Λασκούδης ευχαρίστησαν όλα τα μέλη τους για την συμμετοχή τους στην αντιπυρική περίοδο ενώ η συνεργασία συνεχίζεται πιο δυναμικά καθώς ο χειμώνας είναι σε εξέλιξη και οι δυσκολίες μπροστά μας .







14/11/11

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΡΟΥΧΩΝ

Η Μ.Κ.Ο. ¨ΚΙ.ΠΟ.Δ.Α.¨ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕΙ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΑΙ ΡΟΥΧΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΑΠΟΡΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΤΙΣ ΕΟΡΤΕΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ .



Η Μ.Κ.Ο. «ΚΙ.ΠΟ.Δ.Α. » συνεχίζει το πρόγραμμα ¨Αλληλεγγύης¨ οικογενειών που χρειάζονται στήριξη, προκειμένου να ανακουφιστούν έστω και προσωρινά, ειδικά τώρα που πλησιάζουν εορτές .

Ο Πρόεδρος κ. Παναγιώτης Μαργαρώνης κάνει έκκληση σε όλους να μην επιτρέψουμε στην οικονομική κρίση που πλήττει την χώρα μας, να επηρεάσει την ανθρωπιά μας. ¨Είμαι σίγουρος ότι η κρίση μας έχει επηρεάσει όλους. Μια μικρή βοήθεια όμως μπορούμε όλοι να την προσφέρουμε από το μικρό υστέρημα που μας έχει απομείνει. Είναι άμεσο θέμα επιβίωσης. Δυστυχώς όλο και περισσότεροι συνάνθρωποι μας έχουν την ανάγκη βοήθειας και δεν πρέπει να μένουμε αδρανείς , τώρα χρειάζονται όλοι την στήριξή μας , στα δύσκολα. ¨

Υπάρχουν συνάνθρωποι μας που χρειάζονται την στήριξη μας , υπάρχουν οικογένειες με παιδιά που αδυνατούν να προσφέρουν τα βασικά, υπάρχουν συνάνθρωποι μας που δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες τους σε ρούχα.

Είμαι βέβαιος ότι όλοι μας μπορούμε να προσφέρουμε το ελάχιστο.

Είμαι βέβαιος ,ότι όλοι μπορούμε να προσφέρουμε λίγη βοήθεια και σίγουρα δεν θα μας λείψουν από το δικό μας τραπέζι .

Ας δώσουμε και ας προσφέρουμε λίγη χαρά σε αυτές τις οικογένειες .

Μην επιτρέψετε να χαθεί η ανθρωπιά μας .

Συγκεντρώνουμε και ζητάμε τα παρακάτω τρόφιμα πρώτης ανάγκης :

• ΟΣΠΡΙΑ

• ΖΥΜΑΡΙΚΑ

• ΚΟΝΣΕΡΒΕΣ

• ΛΑΔΙ

• ΒΟΥΤΥΡΟ

• ΓΑΛΑ ΤΥΠΟΥ ΕΒΑΠΟΡΕ

• ΖΑΧΑΡΗ

• ΚΑΦΕΣ

• ΑΛΕΥΡΙ

• ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ ΜΕ ΜΑΚΡΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ

• ΕΠΙΣΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΥΜΕ ΡΟΥΧΑ ΚΟΥΒΕΡΤΕΣ ΚΛΙΝΟΣΚΕΠΑΣΜΑΤΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΑΝΕΙ ΧΡΗΣΙΜΟ ( ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΤΑ ΠΕΤΑΞΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΝ ΤΟΠΟ )

Τα τρόφιμα και τα ρούχα που θα συγκεντρωθούν θα δοθούν σε οικογένειες τις οποίες τα τελευταία χρόνια έχει υιοθετήσει και στηρίζει η Μ.Κ.Ο. «ΚΙ.ΠΟ.Δ.Α. » ενώ παράλληλα συνεχίζει και καταγράφει περιπτώσεις οικογενειών που αντιμετωπίζουν προβλήματα ώστε να λάβουν και αυτές την βοήθεια .

Μπορείτε και εσείς να ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ .

Από τις 28 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ έως και την 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011 μπορείτε να προσφέρετε τα τρόφιμα στα γραφεία μας όπου είναι και τόπος συγκέντρωσης της βοήθειας .

Τα γραφεία μας λειτουργούν καθημερινά εκτός σαββατοκύριακου από τις 19.30 έως και τις 22.00 στην οδό Ρούσβελτ 17 στο Περιστέρι.

Κατόπιν συνεννόησης μπορούμε να παραλάβουμε τρόφιμα και ρούχα , το πρωί ή το μεσημέρι .

Πληροφορίες στο 210-57.86.870 6944-380335 και στην ηλεκτρονική μας σελίδα, στο δια-δίκτυο www.kipoda.gr ενώ μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας και στο kipoda@kipoda.gr

9/11/11

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΛΗΨΙΑ

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ

Η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΛΗΨΙΑ ΤΗΣ Μ.Κ.Ο. ¨ΚΙ.ΠΟ.Δ.Α.¨

ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΟΡΙΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΕΣΧΗ 4Χ4 ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ


Η Μ.Κ.Ο. «ΚΙ.ΠΟ.Δ.Α. » , σε συνεργασία με την ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΟΡΙΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ και την ΛΕΣΧΗ 4Χ4 ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ, πραγματοποίησε την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011 Εθελοντική Αιμοληψία στα γραφεία της ΚΙ.ΠΟ.Δ.Α. στην οδό Ρούσβελτ 17 στο Περιστέρι.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ, σε όλους εσάς, που ανταποκριθήκατε και στηρίξατε την Αιμοληψία , ένα μεγάλο ευχαριστώ από όλους αυτούς που δέχθηκαν το Δώρο ζωής από εσάς, γιατί η δική σας προσπάθεια και προσφορά είναι στάση ζωής στον Εθελοντισμό και στην προσφορά ζωής .

Η συμμετοχή στην Αιμοληψία ήταν ιδιαίτερα αυξημένη παρά την προσπάθεια κάποιων να πληγώσουν την αιμοληψία καταστρέφοντας το πανό της Εθελοντικής Αιμοληψίας της ΚΙ.ΠΟ.Δ.Α. το οποίο είχε αναρτηθεί στην πλατεία Δημαρχείου.

Ο Δήμαρχος Περιστερίου κ. Ανδρέας Παχατουρίδης με πολυμελή αντιπροσωπεία στήριξε την Εθελοντική μας Αιμοληψία, επισκέφθηκε και συνεχάρη την προσπάθεια μας και δήλωσε και ο ίδιος προβληματισμένος για την καταστροφή ενός πανό με καθαρά κοινωνικό και εθελοντικό μήνυμα στην πόλη του Περιστερίου.

Τον ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την ευαισθησία του αλλά και για την στήριξή του καθώς ανέλαβε να αντικαταστήσει το κατεστραμμένο πανό για την επόμενη εθελοντική αιμοληψία.

Την Αιμοδοσία τίμησαν με την παρουσία τους οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Μαίρη Τσιώτα, Παναγιώτης Λύκος και ο ειδικός σύμβουλος Στυλιανός Κανέλλος.

Επίσης ευχαριστούμε το ΣΤΑΘΜΟ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ του Γ’ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ Ι.Κ.Α. ΑΘΗΝΩΝ, για την άψογη συνεργασία αλλά και την ευαισθησία που επέδειξαν στους Εθελοντές Αιμοδότες .

Η Τράπεζα Αίματος , λειτουργεί από το 2001, αμέσως μετά την Ίδρυση της ΚΙ.ΠΟ.ΔΑ. και από τότε πραγματοποιεί δυο Εθελοντικές Αιμοληψίες, ετησίως, με πολύ μεγάλη επιτυχία.

Ο Πρόεδρος κ. Παναγιώτης Μαργαρώνης ο υπεύθυνος του τμήματος Εθελοντικής Αιμοληψίας κ. Χρήστος Κουτσουρούμπας και ο Πρόεδρος της Λέσχης 4χ4 κ. Αθανάσιος Λασκούδης, ευχαριστούν θερμά όλους τους Εθελοντές Αιμοδότες για την συμμετοχή τους. Ευχαριστούν ιδιαιτέρως όλους αυτούς που ευαισθητοποιήθηκαν και ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και τους καλωσορίζουμε σε αυτή την εθελοντική προσφορά που χαρίζει ζωή στους συνανθρώπους μας.

Καλούμε για ακόμη μια φορά όλες και όλους , που ενδιαφέρονται να γίνουν Εθελοντές Αιμοδότες, να επικοινωνήσουν μαζί μας για να ενημερωθούν.

Αφιερώνοντας 10 λεπτά από τον χρόνο τους, σώζουν μια ζωή και ταυτόχρονα ελέγχουν την φυσική τους κατάσταση .

Η Διαδικασία είναι απολύτως ασφαλής. Διεξάγεται από εξειδικευμένο προσωπικό με μεγάλη εμπειρία από τον Σταθμό Αιμοδοσίας του Γ΄Νοσοκομείου Ι.Κ.Α. Αθηνών, ο οποίος έχει πρωτοστατήσει στη χώρα μας στον τομέα της Αιμοδοσίας.

Η όλη διαδικασία , δήλωση των στοιχείων , καταγραφή ιστορικού , επιτόπιος έλεγχος και η αιμοληψία διεξάγονται από εξειδικευμένο γιατρό.

¨Όλοι οι Αιμοδότες της Τράπεζας Αίματος της Μ.Κ.Ο. ¨ΚΙ.ΠΟ.Δ.Α.¨ αποκτούν την ειδική κάρτα Εθελοντή Αιμοδότη και μαθαίνουν αμέσως την ομάδα Αίματός τους και εντάσσονται στην Εθελοντική Ομάδα Αιμοδοτών της Μ.Κ.Ο.

Για πληροφορίες από 19.30 έως 21.30 εκτός Σαββατοκύριακου , στο 210-57.86.870 και στην ηλεκτρονική μας σελίδα στο δια-δίκτυο στο www.kipoda.gr ενώ μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας και στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στην διεύθυνση kipoda@kipoda.gr

Γίνε και εσύ Αιμοδότης Τώρα .