28/1/11

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΤΟ 6ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 6o  ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ
 ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΤΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ Μ.Κ.Ο. ¨ΚΙ.ΠΟ.Δ.Α.¨

Ειδικό εκπαιδευτικό σεμινάριο σε θέματα Πολιτικής Προστασίας, κατάλληλο για παιδιά, παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, οι μαθητές και οι καθηγητές του 6ου Γυμνασίου Χαϊδαρίου.

Ο επικεφαλής της Εθελοντικής Ομάδας της Μ.Κ.Ο. «ΚΙ.ΠΟ.Δ.Α. » κ. Παναγιώτης Μαργαρώνης μαζί με την εθελόντρια κα. Φωτεινή Κλαράκη, παρουσίασε ένα προσαρμοσμένο για μαθητές σεμινάριο, με θέμα την ασφάλεια των μαθητών σε περίπτωση πυρκαγιάς και σεισμού , την διαδικασία εκκένωσης ενός κτιρίου όπως το σχολείο τους, αλλά και τρόπους σωστής και ασφαλούς μετακίνησης στους δρόμους.

Κατά την διάρκεια του εκπαιδευτικού σεμιναρίου, συμμετείχαν τόσο οι μαθητές όσο και οι καθηγητές τους ενώ ενημερώθηκαν και με ποίον τρόπο και πως καλούμε σε βοήθεια σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Ενημερώθηκαν για τους αριθμούς κλήσης του Πυροσβεστικού Σώματος το 199, για τον ενιαίο αριθμό κλήσης για βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 112 ,ο οποίος λειτουργεί και στην χώρα μας καθώς και για την διαδικασία εκκένωσης του σχολείου τους .

Αναλύθηκαν οι συνθήκες που προκαλούν μια πυρκαγιά και γιατί δεν πρέπει ποτέ να παίζουν οι μικροί μας φίλοι με την φωτιά.

Παρακολούθησαν εκπαιδευτικά βίντεο ενώ έμαθαν τι σημαίνει Εθελοντισμός και ποίες είναι οι δράσεις των Εθελοντικών Ομάδων που είναι ενταγμένες στο Σύστημα Πολιτικής Προστασίας της Ελλάδος .

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Διευθυντή του 6ου Γυμνασίου Χαϊδαρίου τον κ. Στυλιανό Μπάλλο και την κα. Παναγιώτα Κορμπίλα για το ενδιαφέρον που έδειξαν προκειμένου να διοργανωθεί το σεμινάριο στο χώρο του Σχολείου.

Η Εθελοντική Ομάδα της Μ.Κ.Ο. «ΚΙ.ΠΟ.Δ.Α. », θα συνεχίσει και θα εντείνει τις προσπάθειες της, στον τομέα της πρόληψης αλλά κυρίως σε θέματα εκπαίδευσης του πληθυσμού σε θέματα Πολιτικής Προστασίας.

Πληροφορίες για το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα, στο 210-57.86.870 καθημερινά απο 19.30 εως 21.30 και στην ηλεκτρονική μας σελίδα, στο δια-δίκτυο www.kipoda.gr





18/1/11

Η Μ.Κ.Ο. ¨ΚΙ.ΠΟ.Δ.Α.¨ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΑΙ ΡΟΥΧΑ

Η Μ.Κ.Ο. ¨ΚΙ.ΠΟ.Δ.Α.¨ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΑΙ ΡΟΥΧΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ .

Η Μ.Κ.Ο. «ΚΙ.ΠΟ.Δ.Α. » ευχαριστεί ιδιαίτερα όλους όσους ανταποκρίθηκαν και στήριξαν και φέτος το πρόγραμμα ¨Αλληλεγγύης¨ οικογενειών προσφέροντας από το υστέρημα τους τρόφιμα και ρούχα.
Θέλουμε να είστε βέβαιοι , ότι καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια με τα μέσα που διαθέτουμε ως εθελοντές ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Προσφέραμε όλοι μαζί ένα χριστουγεννιάτικο και πρωτοχρονιάτικο τραπέζι χαράς και ελπίδας δίνοντας το καλύτερο δυνατό παράδειγμα ανθρωπιάς ιδιαίτερα τώρα που οι οικονομικές συγκυρίες έχουν συμπιέσει τα οικονομικά όλων μας .

Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στα εκπαιδευτήρια Θ. Παπαχαραλάμπους . Ανταποκρίθηκαν θετικά στην έκκληση μας για βοήθεια στην συγκέντρωση τροφίμων. Οι μικροί μαθητές με την βοήθεια των γονέων τους συγκέντρωσαν τρόφιμα και ενίσχυσαν την κοινή προσπάθεια μας. Τους ευχαριστούμε ξανά για την προσφορά τους και την πραγματικά συγκινητική ανταπόκριση τόσο των εκπαιδευτικών όσο και των μικρών μαθητών και των οικογενειών τους .

Η Βοήθεια που συγκεντρώθηκε σε τρόφιμα και ρούχα παραδόθηκε σε 16 οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και περιλαμβάνει κυρίως περιπτώσεις συνανθρώπων με πολύτεκνες οικογένειες, με περιπτώσεις συμπολιτών μας που φροντίζουν άτομα με ειδικές ανάγκες και συμπολίτες μας που από την οικονομική κρίση βρέθηκαν παροδικά σε δύσκολη οικονομική κατάσταση. Επίσης έχουμε υπό την προστασία μας και ηλικιωμένους συνανθρώπους μας που προσπαθούν μόνοι τους με μια πενιχρή σύνταξη και χωρίς να έχουν κανέναν συγγενή τους εν ζωή για να σταθούν στα πόδια τους.

Τα στοιχεία των οικογενειών για λόγους δεοντολογίας δεν δημοσιεύονται, είναι όμως στη διάθεση όποιου επιθυμεί να προσφέρει οποιαδήποτε μορφή βοήθειας , αρκεί να έρθει σε επαφή με την Μ.Κ.Ο. ΚΙ.ΠΟ.Δ.Α. .

Οι οικογένειες αυτές εκτός από τα αυτονόητα της διατροφής σε πολλές περιπτώσεις χρειάζονται κυρίως ψυχολογική υποστήριξη .

Απευθύνουμε λοιπόν για ακόμα μια φορά έκκληση βοήθειας αυτή τη φορά σε ειδικούς, όπως ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, γιατρούς να προφέρουν εθελοντική εργασία και στήριξη σε συνανθρώπους μας που στις περισσότερες περιπτώσεις είναι ανασφάλιστοι και δεν έχουν πρόσβαση στο εθνικό σύστημα υγείας .

Αισθανόμαστε την υποχρέωση να ευχαριστήσουμε για λογαριασμό των οικογενειών τους δεκάδες ανώνυμους συμπολίτες μας που προσέφεραν τρόφιμα αλλά και τους κ.κ. Χρύσα Ραδιώτη , Σπυριδούλα Καπετανάκη , Μαίρη Πηγαδιώτου , Ρένος Ψήτος, Μπάμπη Ρεσίτη , Φωτεινή κλαράκη , Σάββα Ανδρεάδη , Ιωάννη Κουρνέτα , Ανέστη Μαρδικιάν , Κατερίνα Νιδριώτη , Παντελή Κοντόπουλο , Γεώργιο Τσιβγούλη , Κατερίνα Σταικου , Κων/να Γεράνη , Μίνα Μπαιζάνου , Δημήτριο Γκλάβα , Παναγιώτη Κολοκούρη ¨προσφορά στην μνήμη του Πατέρα του Αναστάσιου¨ αλλά και τις οικογένειες από τα εκπαιδευτήρια Θ. Παπαχαραλάμπους , Δακτυλίδη, Κυριακίδη, Παπαμιχαήλ, Μαρνέζο, Κωστόπουλου, Κουντουρίδου, Λιάκου, Φιλίππου, Ευκαρπίδη, Μουρουδάκη, Γεωργοπούλου, Ταβουλαρίδη, Φαλτσέτα, Πετρίδη, Δεσύλλα, Παπαιωάνου, Χουλιάρα.