27/5/10












Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση (Μ.Κ.Ο.) Κίνηση Πολιτών Δυτικής Αθήνας ¨ΚΙ.ΠΟ.Δ.Α.¨ και η Εθελοντική Ομάδα Υποβοήθησης Αρχών ¨ΚΙ.ΠΟ.Δ.Α.¨ ανταποκρίθηκε και συμμετέχει σε πρόγραμμα εκπαίδευσης 21 ωρών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που εκπόνησε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στους τομείς της Δασοπροστασίας και Δασοπυρόσβεσης .

Η εκπαίδευση αφορά την Δασοπροστασία και την Δασοπυρόσβεση ενώ περιλαμβάνεται και θεματολογία για αυτοπροστασία, χρήση πυροσβεστήρων, χρήση πυροσβεστικών οχημάτων, ανάπτυξη εγκατάστασης πυρόσβεσης, ενέργειες πεζοπόρων τμημάτων, με θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο.

Στην εκπαίδευση συμμετέχουν τρεις Εθελοντικές Οργανώσεις της Δυτικής Αττικής ενώ εκτός των μελών της Εθελοντικής Ομάδας Υποβοήθησης Αρχών καλούμε και τους φίλους της ¨ΚΙ.ΠΟ.Δ.Α.¨ να συμμετάσχουν καθώς τέτοιου είδους ενημερωτικά και εκπαιδευτικά προγράμματα είναι χρηστικά για όλους τους πολίτες ιδιαίτερα τώρα που βρισκόμαστε στην αρχή της αντιπυρικής περιόδου .

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους Αξιωματικούς και τον Διοικητή του 10ου Πυροσβεστικού Σταθμού για το επίπεδο της θεματολογίας του σεμιναρίου, τον Δήμο Περιστερίου για την διάθεση υλικών όπως πυροσβεστήρων και οχημάτων που συμβάλουν στην πρακτική μας εκπαίδευση .

Το πρόγραμμα της εκπαίδευσης είναι: Δευτέρα 17/5/2010 και Τετάρτη 19/5/2010 από τις 17.00 έως 21.00 στα γραφεία της Μ.Κ.Ο. ¨ΚΙ.ΠΟ.Δ.Α.¨ στην οδό Ρούσβελτ 17 στο Περιστέρι. Τετάρτη 26/5/2010 στις εγκαταστάσεις του 10ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών ο οποίος έχει έδρα το Περιστέρι από τις 17.00 έως 21.00. Παρασκευή 28/5/2010 και Σαββάτο 29/5/2010 πρακτική εξάσκηση σε εξωτερικό χώρο με την συνδρομή Πυροσβεστικών Οχημάτων .

Περισσότερες πληροφορίες στο www.kipoda.gr

Ο Υπεύθυνος
της Ε.Ο.

Παναγιώτης Μαργαρώνης

26/5/10

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Η Μ।Κ।Ο। ΚΙ।ΠΟ।Δ।Α। ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΟΡΙΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ , ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΜΑΪΟΥ 2010 ΑΠΟ 9.00 ΈΩΣ 13.00 .
Η ΑΙΜΟΛΗΨΙΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΚΙ.ΠΟ.Δ.Α.
ΡΟΥΣΒΕΛΤ 17 ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 210-5786870

25/5/10

Αγαπητές φίλες και φίλοι ,
Απευθυνόμαστε σε όλους τους ενεργούς πολίτες , σε όλους τους εθελοντές καθώς και στα μέλη και τούς φίλους, της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης "ΚΙ.ΠΟ.Δ.Α.", με στόχο να μας γνωρίσουν καλύτερα και να ενημερωθούν για τις σημαντικές πρωτοβουλίες μας.
Επιθυμούμε να σας φέρουμε κοντά μας και να σας κάνουμε αρωγούς στην προσπάθειά μας.
Πρόκειται για μια φιλόδοξη προσπάθεια που ξεκίνησε το 2001 και έχει σαν στόχο την ποιοτική αναβάθμιση της ζωής μας, την προστασία του περιβάλλοντος, την ανάδειξη του πολιτισμού μας την διάδοση του Εθελοντισμού και της Κοινωνικής προσφοράς σε όλα τα επίπεδα .
Ζητούμε τις απόψεις, τις σκέψεις και τις προτάσεις σας ώστε, να βελτιώσουμε τυχόν παραλείψεις ή αδυναμίες μας και για να δημιουργήσουμε μαζί σας μια πραγματικά αληθινή σχέση εμπιστοσύνης.
Είμαστε βέβαιοι για την ανταπόκριση και τη στήριξή σας γι' αυτό, σας εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες ।

ΟΠρόεδρος
Κων/νος Παπαρίζος

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΥΠΟΒΟΗΘΗΣΗΣ ΑΡΧΩΝ ¨ΚΙΠΟΔΑ¨

ΣΕ ΛΙΓΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΤΩΡΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ , ΤΩΡΑ ΜΠΟΥΣΟΥΛΑΜΕ ।
ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ